Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود کریمی، مداح اهل بیت شب گذشته مهمان برنامه «چهل‌چراغ» بود و در گفتگو با محمدرضا شهیدی‌فر از بایدهای شعر آئینی و ملاحظات ذاکری معصومین سخن گفت.


به گزارش شریان نیوز، به نقل ازفارس، برنامه ای دیگر از «چهل چراغ» در شب اربعین حسینی همراه با «محمود کریمی»؛ مداح سرشناس کشورمان به سراغ حال و هوای همزیستی با خاندان اهل بیت رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مداح اهل بیت در برنامه تلویزیونی «چهل چراغ» در پاسخ به پرسش محمدرضا شهیدی فرد درباره انتخاب اشعار گفت: «شعر مثل یک الهام است و باید بگردیم و زیباترینش را جدا کنیم. چون شاعران زیاد شعر می گویند. خودم دستی بر آتش دارم و گاهی صفحه سیاه می کنم. شعر زیاد گفته می شود و مثلا یکی در وصف پدرش شعر می گوید. این نوشتن ها به شاعر امکان می دهد که دسترسی بیشتری به واژه ها داشته باشد.» کریمی درباره تفاوت شعر آئینی و غیرآئینی گفت: «شعر غیرآئینی مثل این است که شما تا یک حدی از طواف بیشتر نمی توانید پائین بیایید اما دایره تان وسیع تر است. مثلا در شعر غیرآئینی می توان از کلمه قرمز به جای سرخ استفاده کرد. شعر آئینی وسعتش مثل کعبه است و ارتفاعش زیاد است. مثل این است که شما در هواپیما هم می توانید نماز بخوانید. باید از این فضا استفاده کرد. مثلا برای زیارت سیدالشهدا نباید از کلمه ویزا استفاده کرد. شعر آئینی باید معنای فخیم و سازنده ای داشته باشد.»

محمود کریمی درباره فضای مداحی گفت: «مردم به من مداح خیلی محبت دارند و مثلا در روز تاسوعا در حدود 25 هزار نفر در مراسم ما جمع می شوند. یک دعوایی با خودم بکنم که این جمعیت برای من جمع نمی شوند. یک دعوای دیگر با خودم این است که باید کاری با این جمعیت بکنم و سوم این که به خودم بگویم حرفی که می زنی را باور کن. این خیلی سخت است و همه چیز با باور به دست می آید.» این مداح با گلایه از برخی اشعار سطحی در مدح سالار شهیدان گفت: «آقا امام حسین(ع) در اوج معصومیت و مصیبت در 48 بیت رجز خواندند بعد من محمود کریمی فکر می کنم خبری است و شعر گفته ام! پدرمان آقا امیرالمونین خطبه بدون نقطه گفته است ما می توانیم این شکلی بگوییم؟ ما چیزی برای عرضه نداریم اما فکر می کنیم که خیلی بالا آمده ایم اما به قله نگاه می کنیم و می فهمیم نه خیلی بالاتر وجود دارد. قیمت شعرها را خود حضرت فاطمه زهرا می گذارد و ما کاره ای نیستیم. از لحاظ فنی می بینیم که جایی خواندن اشعار عامیانه جواب نمی دهد و در جلسه ای تنها یک بیت حافظ می خوانی و می بینی به اندازه یک مجلس جواب می دهد.»

میهمان برنامه «چهل چراغ» در پاسخ به پرسش شهیدی فرد مبنی بر چگونگی آشنایی و کسب تخصص در مداحی، گفت: «من خیلی حساس بودم و مثلا در یک دوره ردیف آوازهای استاد محمود کریمی را گوش کردم و کار کردم. تا حدی آشنایی کافی است و پدرم هم ردیف می خواند. موسیقی و ردیف خوانی لازم است و همه این ها برمی گردد به تعزیه خوانی و بعد با ساز خوانده شده است. خیلی ها ردیف را می شناسند و شاید اسمش را ندانند. این ردیف خوانی کمک می کند.» محمود کریمی درباره نحوه بهره مندی مداحان از اشعار و ترانه های روز گفت: «چند سالی است حضرت آقا ارشاد می کنند که اگر جمع کنیم منشور می شود. من کمتر از ترانه ها استفاده می کنم اما گاهی هم انجام دادم. استفاده از آهنگ ترانه ها شاید بد نباشد اما چندان موافق نیستم.»

شهیدی فرد با اشاره به اهمیت مجالس روضه خوانی، اجراهای مداح را در مواجهه ای زنده همچون یک اثر نمایشی و یا اجرای یک فیلمنامه دانست و از میهمان برنامه درباره نحوه مواجهه اش با علاقمندان غیرمسلمان گفت: «نقاشی حضرت علی اصغر استاد فرشچیان را در دست گرفتند و از خیابانی رد شدند و همه را به پرسش درآورد. کار فقط خواندن نیست. همه این ها باید ایجاد محبت کند و این ایجاد محبت باید پیروی کردن از حضرت سیدالشهدا را به دنبال داشته باشد و این همه دسته ها و مراسم ها به همین جهت است. ببینید در مراسم اربعن چه خبر است! باید همچون یاران کربلا زیبایی ها را نشان مردم داد.» وی ادامه داد: «یکی از آفت ها این است که من مداخ منتظر نتیجه کار باشم و مثلا ببینم چند لایک بیشتر دارم! اما ما باید وظیفه خود را انجام دهیم. در واقعه کربلا یک مشک پاره شد و ریخته شد اما تا جهان باقی است نتیجه می دهد.»

محمود کریمی در پاسخ به این که در صورت حضور در محشر کربلا چه اقدامی می کرد، گفت: «راست حسینی می گفتم آقا شما زورتان می رسد و معجزه تان هم حرف ندارد. من می ترسم. ترس را از وجودم بردار تا بمانم. ساده اش این است اما خیلی ها می گویند که من فلان کار را می کردم اما سخت است. آقایی عمری با سیدالشهدا را گذراند اما تردید داشت. چقدر ما شهید دادیم و امام خمینی چقدر استقامت داشت و گفت که با خاطر آسوده می روم.»   منبع: جهان نیوز

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۵۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو کمیته استیناف: حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال گفت: متاسفانه بیانیه‌نویسی و هیجانات کاذب و البته مدیریت‌شده، یقه فوتبال را گرفته است و با این شرایط باید بگوییم که «حال فوتبال خوب است اما شما باور نکنید!»

مهدی دادرس در گفت‌وگو با ایرنا، از شرایط این روزهای فوتبال کشور انتقاد کرد و گفت: حاشیه‌های فوتبال یقه اهالی این رشته را گرفته و در رفتار، کردار و گفتمانی که شاهد هستیم خروجی خوبی را نمی‌بینیم. متاسفانه بیانیه‌نویسی هم رفتار پیش‌پاافتاده جدیدی است که دیگر مختص به استقلال و پرسپولیس هم نیست و سایر تیم‌ها برای آنکه از این جریان عقب نمانند، وارد آن شده‌اند و در کل شرایط خوبی نیست.

وی ادامه داد: اینکه بیانیه‌نویسی آن هم با این شیوه مورد توجه قرار بگیرد یک حرکت بی‌معنی است چراکه بی‌جهت، هوادار را هیجانی می‌کنیم که نتیجه آن را هم می‌بینیم و صداقت و راستی در فوتبال کمتر دیده می‌شود.

مدیرعامل اسبق باشگاه پیکان اضافه کرد: همین هیجانات و حاشیه‌ها در لیگ برتر بر همه چیز حاکم شده است و این خوب نیست. فوتبال و ورزش جزیره ثبات نیستند. فوتبال فضای خوبی برای تخلیه هیجانات است اما مسیری که برخی‌ پیش گرفته‌اند هیچ کمکی نمی‌کند و باید این روند اصلاح شود.

دادرس در واکنش به این سئوال که چه کسانی این ریل‌گذاری نادرست را در فوتبال انجام داده یا آن را مدیریت می‌کنند، گفت: لیدرهای خاصی پشت این ماجرا هستند که با تصمیم‌های خود شان ایران و ایرانی را به بازی گرفته‌اند. باید این روند تغییر کند و اجازه داد تا هیجانات به معنای واقعی خود در فوتبال تخلیه شود و دیگر خبری از بیانیه‌نویسی و این بازی‌های بی‌معنی نباشد.

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه واگذاری استقلال و پرسپولیس را چگونه ارزیابی می‌کند نیز اضافه کرد: این واگذاری یک مُسکن خیلی خوب است و باید از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا هم تشکر کرد چراکه ما را مجاب کردند. سال‌ها بود بحث واگذاری را می‌شنیدیم اما هیچ مسوولی تمایلی به تحقق آن نداشت! اما این اتفاق در دولت کنونی افتاد و در نهایت شاهد این تغییر و تحول بودیم که جای تشکر دارد اما باید دید در ادامه چه خواهد شد و روند فعالیت این دو باشگاه بزرگ چه مسیری را پیش خواهد گرفت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • عضو کمیته استیناف: حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • انتقاد یک مداح بودجه سنگین نهاد‌های فرهنگی در موضوع حجاب
  • سرمربی تیم ملی والیبال: هیچ قولی نمی دهم؛ باور نمی کنم سفارش شده باشم
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم
  • مداح معروف عراق برای عملیات وعده صادق نوحه خواند | ویدئو
  • ویدئو| نوحه‌خوانی مداح عراقی برای عملیات «وعده صادق»
  • توسعه عمرانی در روستاهای بخش ریگ تسریع می‌شود
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!